Grant Lesů ČR za zásahy na lesních porostech 2018

11.10.2018 20:42

Již počtvrté mohou jednotky dobrovolných hasičů získat za hašení požárů na lesních porostech podporu od Lesů České republiky. Přihlašování končí 15. října. 

Extrémní počasí letošního roku, v jehož průběhu již od samého počátku zaznamenáváme neobvykle malé množství srážek, způsobilo na celém území České republiky sucha s týdny přetrvávajícím vysokým rizikem vzniku požáru. A bohužel, nezůstalo pouze u těchto rizik. Pro zasahující jednotky dobrovolných hasičů je vypsán grant Lesů České republiky, s. p. za zásahy na lesních porostech na území České republiky v období 1.1.2017 – 31.12.2017. Ocenění v řádu desítek tisíc korun mohou na nové vybavení a techniku získat jednotky, které do 15. října podají žádost a budou vybrány. 

Grant Lesů ČR za hašení lesních porostů

Stejně jako v předchozích letech budou všechny příchozí žádosti posuzovány dle předem stanovených kritérií, které najdete na www.sf-dhr.cz. Na základě těchto kritérií budou vybrány jednotky dobrovolných hasičů k poskytnutí daru do hodnoty poskytnutého grantu.  Finanční prostředky jsou poskytovány formou finančního daru a jsou účelově vázány výhradně na pořízení hasičské techniky a hasičské vybavení. Podmínkou pro přijetí žádosti a poskytnutí daru je souhlas se zpracováním požadovaných údaj ů a s&n bsp;přijetím finančního daru, vše oprávněnou osobou.

Hlavními kritérii jsou:

  • Počet zásahů v lese při hašení požáru,
  • Spolehlivost jednotky (počet poplachů/počet výjezdů),
  • Splněná odborná způsobilost.

Žadatelé se mohou přihlásit výhradně elektronicky, vyplněním strukturovaného formuláře na stránkách www.sf-dhr.cz, kde najdete i více informací. V případně řádného vyplnění žádosti a jejím doručení obdržíte zprávu o doručení žádosti na uvedenou emailovou adresu. Příjem žádostí o letošní grant končí v pondělí 15. října 2018.

Jiří Bezděk

prezident spolku

SF-DHR, z. s.

Svatý Florián - Dobrovolní hasiči roku

Záštity ankety Dobrovolní hasiči roku 2017