Mladí hasiči zahajili nový ročník hry Plamen.

31.10.2009 17:52

 

Mladí hasiči zahajili nový ročník hry Plamen.


Soutěž  "PLAMEN" zahájena

 

   Nový ročník hry pro mladé hasiče Plamen 2009/2010 je zahájen. Stalo se tak v Sadské u jezera, kam se sjeli mladí hasiči a dorostenci z okresu Nymburk.

   První kolo této celoroční soutěže spočívá v disciplíně s názvem Závod požárnické všestrannosti, kde mladí hasiči plní jednotlivé okruhy, jako například z požární ochrany, první pomoci, uzlů, šplhu, topografie a střelby. Soutěže se zúčastnilo na 420 účastníků, proběhlo padesát dva startů družstev a devět startů dorostenců jednotlivců. Vítězi se v kategorii starší, mladší, přípravky a dorostenek stali mladí hasiči z Pískové Lhoty, v kategorii dorostenců si vítězství odvezli dorostenci z Kostomlátek, v kategorii dorostenců jednotlivců si prvenství vybojoval Jaroslav Jeník z SDH Vestec a v kategorii dorostenek jednotlivkyň si vítězství odvezla Lucie Jarošová z SDH Sadská.

   „Chtěla bych za sdružení hasičů v Nymburce poděkovat za pomoc při organizaci této velké soutěže, které se zúčastnilo opravdu velké množství soutěžících, Hasičskému záchrannému sboru Nymburk, Sboru dobrovolných hasičů Sadská, Městské policii v Sadské a za účast při průběhu soutěže starostce Sadské Cecílii Pajkrtové,“ uvedla Blanka Blechová.

   Závodem požárnické všestrannosti v Sadské byl ukončen soutěžní rok 2009 pro dobrovolné hasiče na Nymbursku. Nyní všechny čeká zimní příprava a čerpání sil do soutěžního roku 2010.