Dotazník pro vedoucí kolektivů mladých hasičů - podklady pro vypracování projektu výzvy MŠMT

09.11.2020 11:35

Milé kolegyně,

Milí kolegové,

 

dovoluji si Vás požádat o rozeslání dotazníku pro vedoucí kolektivů mladých hasičů.

Pomocí dotazníku získáme nezbytné podklady pro vypracování žádosti/projektu do nově vyhlášené výzvy MŠMT – práce s dětmi a mládeží 2021.

Velmi Vám děkuji za pomoc.

 

https://forms.gle/nx43JMjTA1drg7ME7

Prosba k vedoucím kolektivů mladých hasičů.

MŠMT ČR vyhlásilo novou výzvu k podání žádostí o dotaci v oblasti práce s dětmi a mládeží na rok 2021. Žádost bude podávat SH ČMS jako hlavní spolek a jde o finanční podporu činností jako jsou tábory, vzdělávání vedoucích, volnočasové aktivity kolektivů, mezinárodní spolupráce, provoz OSH i KSH a další.

Výzva obsahuje nové prvky a pro zpracování odpovídajícího projektu je pro mě nezbytná vaše pomoc.

V přiloženém dotazníku vás prosím o vyplnění několika informací.

Jde zejména o volnočasové aktivity, zda v rámci svých schůzek nebo akcí v roce 2021 předpokládáte i tuto náplň činnosti: mezigenerační dialog (zejména spolupráce nebo akce se seniory) a pomoc se zmírněním vzdělanostních následků pandemie Covid – 19 (jde hlavně o vzdělávací činnost, neformální vzdělávání dětí na schůzkách či samostatných akcích, něco jako vzdělávací dny, příkladem je např. příměstský tábor s prvky vzdělávání, které jsou nám blízké např. první pomoc, prevence při mimoř. situacích, zdravověda, ekologie, orientace v přírodě a další).

Vaše náměty mi velmi pomohou při tvorbě projektu, který je povinnou přílohou žádosti o dotaci. Pokud budete mít v roce 2021 zájem o dotaci na volnočasové aktivity, kontaktujte prosím co nejdříve vaše Okresní sdružení hasičů a váš požadavek upřesněte. Okresní sdružení poté celkovou požadovanou částku za okres předá SH ČMS. Dotace může být poskytnuta jen do výše celkové alokace na tuto oblast, kterou budeme znát až po schválení žádosti.

Velmi Vám děkuji za pomoc a spolupráci.

 

S pozdravem

 

Ing. Monika Němečková
náměstkyně starosty
Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska
Římská 45, 121 07, Praha 2
+420 222 119 506, + 420 606 683 699
monika.nemeckova@dh.cz
www.dh.cz