Salátová mísa z Hasičské olympiády putuje do Česka - Opole 2015

28.07.2015 22:38

Salátová mísa z Hasičské olympiády putuje do Česka - Opole 2015

Tisk
Pondělí, 27 Červenec 2015 09:54 

Polsko, Opole 25.7.2015

Závěrečné vyhodnocení Mezinárodní soutěže mladých hasičů v disciplínách CTIF udělalo definitivní tečku za další tzv. Hasičskou olympiádou mládeže.

Na startu bylo nakonec 45 družstev z 22 zemí. Tou nejvzdálenější byli jednoznačně hasičští sportovci z Japonska a nejúspěšnější domácí výprava Polska.

Mimořádný úspěch však zaznamenali i čeští mladí hasiči respektive hasičky. Dívky ze Sboru dobrovolných hasičů Písková Lhota z okresu Nymburk zvítězili ve své kategorii a získali tak na další dva roky významnou trofej pro Českou republiku – malou salátovou místu určenou pro dívčí kategorii. 

 

Sympatický tým s věkovým průměrem 13 let předvedl jednoznačně nejlepší požární útok CTIF a druhou nejrychlejší štafetu CTIF což jim vyneslo celkové prvenství. Věčně rozesmátá děvčata si „olympijský závod“ užívala v každém okamžiku, dokonce i na stupních vítězů dokázala roztančit  početné publikum.

Se svými kolegy ze Sboru dobrovolných hasičů Poniklá, kteří v chlapecké kategorii skončili na 9.místě dokázali nejen pobavit všechny přítomné, ale zejména v sobě našli obrovskou dávku mezinárodní soudržnosti a kamarádství.

Mezinárodní soutěž mladých hasičů v Opoli je minulostí.

V celkovém součtu dívčích a chlapeckých družstev skončila děvčata z Pískové Lhoty na 8.místě a chlapci z Poniklé na 10.místě.

Za dva roky se mladí hasiči z celého světa sejdou, aby prokázali své sportovní umění v disciplínách CTIF v rakouském Villachu.

Děvčata z Pískové Lhoty si vítězstvím v Opoli získala právo obhajoby titulu vítězek a jelikož druhý český zástupce tentokrát nedosáhl na medailové umístění, další tým České republiky pro rok 2017 vzejde tradičně z národní kvalifikace vyhlášené Českým národním výborem CTIF.

 

www.dh.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=3096:2015-07-27-08-58-59&catid=24:ctif&Itemid=188